zondag 28 augustus 2011

RozenHot Cocoa


De regen komt op dit moment weer met emmers tegelijk uit de lucht.
Maar een blik op Afrika en je wordt blij met al dat water.


 Ze is nog heel klein  ik heb haar in juni aangeschaft. 
Naar het schijnt is het totaal geen gemakkelijke dame


Vooral  als het schermer gaat worden lijkt het alsof er een klein lichtje in brand.Lichtgeurend helaas.


Groetjes uit
mijn kleine paradijs.

donderdag 25 augustus 2011

Vijver


De provincie Flevoland is mede met behulp van het aanleggen van riet drooggemaakt (vroeger een onderdeel van de Zuiderzee) Een bijzonder proces.  Echter dat riet heeft soms ook zijn nadelen. Je denkt inmiddels de tuin rietvrij te hebben gemaakt maar kom je thuis van vakantie toch een lek in de vijver oorzaak een niet opgemerkte wortel van het riet 20 cm onder het wateroppervlak heeft zich door het dikke vijverrubber heen gewurmt. In het begin van de vijver was het water binnen de kortste keren soep groen. We hebben het meerdere keren over moeten doen. Zuurstof plantjes bij het tuincentrum gekocht (versnot binnen een week).  Allerlei chemicaliën maar niets hielp. Totdat ik een bedrijf vond Vijverflora een beplantingsadvies gevraagd en het resultaat mag er zijn het heeft even geduurd maar zie hier het resultaat kraakhelder water zonder pompen, filters e.d. Een filterinstallatie, kraakhelder water maar ik zie nooit echt veel leven rond de vijver. Want volgens mij wordt ook al het jonge leven aangezogen door de filterinstallatie.Hier wat plaatjes van de vijver en zijn bewoners. (Klik op de foto wordt hij vergroot).


 De blauwe lis (volgens naamkaartje donkerblauw van kleur?)


 Twee van mijn vrienden.

Ik heb een grote voorliefde voor de kikker. Toen ik in nog Westzaan NH woonde kon ik s'nachts na een zonnige dag uren liggen luisteren naar de zangkoren. Helemaal geweldig. Nu heb ik alleen maar bezoek van de bruine kikker. Dit geluid is te verglijken met een mannenkoor. 


 En nog een met op de achtergrond de Kaapse waterlelie (eerste foto met mn nieuwe camera).
Dit bloeit in het voorjaar met een heerlijke vanillegeur. Mijn grote vriend


 Waterlelie. Dit jaar heel veel last van zwarte luis, ondanks de vele regen.Ik weet geen naam moet ik nog opzoeken.


Een fijne dag toegewenst en vooral genieten
Hartelijke groet uit mijn kleine paradijs

vrijdag 19 augustus 2011

RozenHelena Renaissance


Deze roos heb ik vorig jaar aangeschaft.
Een aanrader het is een grote struik
of kleine klimmer met een heerlijke
geur.

zondag 14 augustus 2011Appelvink


Hier weer een beeldschoon plaatje van mijn buurvrouw Netty. Deze vogel mag ik alleen aanschouwen
met mijn verrekijker omdat deze vogel gewoonlijk leeft in de toppen van de bomen. Bij Netty komen ze eten halen er staat altijd wat lekkers voor ze klaar. 

Prachtige dag allemaal  

donderdag 11 augustus 2011

BuizerdHier een beeldschone foto van een Buizerd. Gemaakt door buurvrouw Netty. Als je over vogels begint raakt zij niet uitgepraat. Ze maakt zulke mooie foto's. Gewoon geweldig vind ik.Ze heeft mij verteld dat het hier om een jong gaat die wel uit het nest gaat maar nog niet voor zijn eigen voedsel kan zorgen. Dat hoort ze aan het mouwende geluid van de vogel naar de ouders toe. Ze helpt ook bij het ringen van jonge roofvogels.

zaterdag 6 augustus 2011

Castle -Poulcas028 Cardiff Poulsen Roser ApS


De naam een hele  mond vol maar dat staat op het kaartje. (anders had ik het zeker niet meer geweten. Deze roos heb ik 2 jaar geleden gekocht toen we nog een tuincentrum hadden in Zeewolde. Helaas kan ik er niet meer heen hij moest zijn deuren sluiten. Iedereen uit het dorp moest zonodig naar Intratuin. Echt jammer.
En geloof het of niet dit komt voort uit een tak. Waren het vorig jaar nog 3 sprieten nu 1 m2 groot en ruiken dat ze doet.

vrijdag 5 augustus 2011

That's JazzThat's Jazz


Vorig jaar heb ik deze roos aangeschaft. Dit jaar was het werkelijk een ramp. Twee weken voordat ik op
vakantie ging kwam er eindelijk leven in de plant. Ik heb er eigenlijk niet bij stilgestaan om haar van wat extra water te voorzien tijdens de droge periode. Na het extra gieten eindelijk toch gaan groeien. Een klimmer deze keer. Met een heerlijke geur maar dan goed dicht met de neus op de bloem.