Vakantie 2012/Holiday 2012

Ik had geen tijd meer om een berichtje achter te laten. Mijn dochter mocht inderdaad gelukkig het ziekenhuis
verlaten maandag met de belofte aan de specialist dat als ze zich niet lekker zou voelen ze onmiddellijk contact moest opnemen met hem. Ze is geboren met problemen met de uriniewegen waardoor haar nieren beschadigd zijn. Ze was diep teleurgesteld met de mededeling van de behandelend arts dat ze er maar aan moest wennen dat ze wel vaker in het ziekenhuis zou belanden en de behandeling met antibiotica via een infuus zou moeten ondergaan. Thuisgekomen uit het ziekenhuis wilde ze maar een ding en dat was gelijk op vakantie gaan. Gelukkig hebben we een geweldige tijd gehad  zonder gezondheidsproblemen. We zijn eerst een weekje in Frankrijk geweest in de omgeving van Laon waar zich een prachtige kathedraal bevindt die naar zeggen als voorbeeld heeft gediend voor de bouw van de Notre Dame in Parijs. Ik heb geen foto's kunnen nemen ik was zo dom om mijn batterijen niet te controleren en bij aankomst bleek de batterij leeg te zijn.

We hebben een tochtje gemaakt naar de plek waar een grote strijd heeft gewoed tijdens Wereldoorlog I.
Op deze plek is een ondergronds gangenstelsel ontstaan als gevolg van de winning van kalkzandsteen voor de bouw van de kathedraal. Tijdens de 1e wereldoorlog werden deze ondergrondse ruimten als leefplaats gebruikt door de soldaten. De rondgang ondergronds is heel indrukwekkend. Ook zijn er veel oude foto's te zien van hoe er toen geleefd werd in deze ondergrondse ruimtes. Helaas mochten er geen foto's worden gemaakt.

I am sorry but did not have time te leave a message. My doughter left the hospital at monday but had to make a promiss to the doctor to contact him immedaitely incase she did not feel well.  She is born with kidneyproblems. She was dissapointed to hear from the doctor to get used to the fact visiting the hospital a couple of times a year to get antibiotic by infusion. Thanks god she did not have any problems during our holiday and she still feeling fine.
We had a fantastic week in France near to Laon. The beautiful cathedral of Laon was a later to build model for de Notre Dame in Paris. I was not able to make any photo's of it because my battery of the camera was empty.

During our stay in France we made a trip to a place wich was an important place in Worldwar I. The cave's
 were made by the sandstone mining to build the catheral at Laon. In worldwar I these caves became a shelter place for a lot of soldiers. A very impressive place to visit. You are not aloud to make photo's inside the caves.

Le chemin de Dames. Overal langs deze weg zijn begraafplaatsen te vinden waar de vele
gesneuvelden van deze oorlog hun laatste rustplaats hebben gevonden. In de periode 1914-1918
zijn er meer dan 10 miljoen mensen gesneuveld.

In this war 1914-1918 more than 10 million people were killed. Every were beside this road
are cemetery's.Natuurlijk nog een roosje gevonden in Frankrijk. Een heerlijke week toegewenst allemaal.

And of course I found a rose in France to photograph. I wish you all a fantastic week.

Marijke

Reacties

Populaire posts