June (4)

Twee jaar zonder bestrijdingsmiddelen en wat is mijn ervaring. Luizen verdwijnen vanzelf. Roest op
de rozenstruiken ja. Maar het lijkt ieder jaar minder te worden en het duurt langer voordat het blad wordt aangetast. Het geeft een heerlijk gevoel een tuintje te hebben zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Wil je ook eens weten hoe je het beste rozen in je tuin kunt laten groeien zonder al deze bende te gebruiken neem dan eens de moeite om een kijkje te nemen op de webside
van Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek. Geweldige rozen te koop bij de deze biologische rozenkweker.
Tevens heel goede adviezen hoe insectenplagen op een milieuvriendelijke manier zijn te voorkomen.
De link naar deze kwekerij staat aan de rechterzijde op mijn blog.

Two years without insecticides and what is my experience. Louse dissapeare without doing something. Yes I have deseases on the leaves but it seems to become less every year. It's such a great feeling that I can say I have a sprayfree garden. If you have time take a look at the webside of Biological Rosenursery De Bierkreek.  They sell beautiful healthy roses and a lot of welcome information about how to keep your roses in good health. Also in German and English. The link to this nursery is on the rigth side of my blog.

Sourire d'Orchidee

Rosa Heritage


 Rosa James Galway

And the insects in your garden will be greatfull

 Have a beautiful day

Rosehugs

Marijke

Reacties

 1. Dat is een mooie conclusie na 2 jaar zonder bestrijdingsmiddelen! Het kan dus, ook bij rozen, zo blijkt.
  Je weet, dat ik ook ecologisch tuinier. Waarom zou je het in je tuin eigenlijk ook anders doen; je wint er alleen maar mee.
  Hartelijke groeten, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zem ik vindt het een geweldig idee. Vroeger kreeg ik ook de kriebels als ik een lelijk of geel blaadje zag maar dat hoort erbij en ook de insecten. Vorig jaar waren heel wat rozen kaal al eind mei en groot was mijn verbazing dat de roos zichzelf helemaal herstelde in zeer korte tijd. Ook ben ik helemaal af van de kleurenschema's die ik vroeger moest volgen. Nu staat alle kleuren door elkaar gewoon een vrolijke kleurenmassa.
   Heerlijke dag gewenst Zem.

   Verwijderen
 2. Ik spuit ook niets en luizen haal ik er met de hand af. Dan is er nog een leger aan koolmezen die helpen... Gaat best goed zonder bestrijdingsmiddelen. Alleen, wat doe je met de paden om die onkruid vrij te maken? Daar ben ik benieuwd naar. Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hetty ik heb maar een kleine tuin en wat doet een rozengek die probeert zoveel mogelijk in de tuin te prakken (lol). Sommige krijgen daardoor denk ik niet genoeg frisse lucht of zon genoeg. Maar maakt niet uit ik voel met heerlijk met hetgeen ik heb. Ik heb ook maar een klein terras. Hoe haal ik het weg? Een keer in de week op mijn knieën met een soort mes het onkruid tussen de steentjes wegkrabben. Maar ja als je zo'n grote tuin hebt als jij is er geen beginnen aan.
   Heerlijke dag gewenst.

   Verwijderen
 3. Wat goed dat je niet hoeft te bestrijden .Luizen spuit ik met een harde straal water weg en soms laat ik ze maar en ja ook hier eten de vogeltjes er goed van en dat helpt.Wel het ik twee keer behandeld toen ik zwarte vlekken zag op het blad en dat is erg weinig in mijn geval ,we hebben dit jaar ook erg weinig Blackspot valt me op .Prachtige rozen laat je zien ook in je vorige blog .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het Elisabeth vogels in de tuin is heel belangrijk om de insecten te bestrijden. En een paar lelijke blaadjes, het hoort allemaal bij de natuur. Mijn rozen hebben wel blackspot maar inderdaad veel minder dan voorgaande jaren. Ik heb wel eens gelezen dat spuiten met magere melk helpt? Maar ik heb geen idee.
   Heerlijke dag gewenst Elisabeth

   Verwijderen
 4. Your roses are so beautiful, Marijke! Your garden must be a sight! James Galway is on my wishlist :)

  Have a wonderful day!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Don't forget James Galway is a long one. But it is beautiful!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog. Ik hoop dat je nog een keer
terug komt. Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Thank you for taking time to visit my blog. I love to read your
comment and hope you re-visit my blog again.


Populaire posts